Informace k nástupu od 12. dubna

Vážení rodiče, v pondělí 12.4.2021 MŠ zahájí provoz pouze pro děti předškolního věku (tj. poslední rok v MŠ a OŠD) a dětí rodičů IZS. Dovolujeme si rodiče upozornit, že děti budou rozděleny do skupin max. 15 dětí a o rozdělení dětí budete informováni v MŠ. Tyto děti musí mít přihlášenou stravu a mít potvrzení o zaměstnání rodičů v IZS. Vzhledem k rekonstrukci MŠ používejte vchod z ulice Dělnická (ne přes parkoviště). Hrozí nebezpečí úrazu.
Upozorňujeme, že se zdržíte u vstupu do MŠ nejméně 30 minut kvůli testu dítěte na Covid-19 a přijďte s dobrou náladou.
Více informací uvidíte v instruktážním videu: https://youtu.be/BmDnd140UH4

INFORMACE K TESTOVÁNÍ DĚTÍ V MŠ OD 12. 4. 2021

  • Jak často se bude testovat?

Testování bude probíhat 2x týdně (pondělí, čtvrtek) po příchodu do MŠ, před přijetím dítěte do třídy.

  • Kde bude testování probíhat?

V určené místnosti MŠ, která se musí dát větrat, děti mají zajištěno místo k sezení, odkládací plochu na test s rozestupy alespoň 1,5 metru.

  • Kdo bude testy provádět?

Zákonný zástupce dítěte nebo osoba, která má souhlas zákonného zástupce.

  • Když vyjde test pozitivně?

Zákonný zástupce odchází s dítětem z MŠ, obrátí se na lékaře s žádostí o vystavení žádanky na provedení potvrzovacího testu v některém z odběrových míst. Pokud se Covid-19 potvrdí, zůstává dítě ve 14-denní izolaci.

  • Je testování povinné?

Podrobit se testování nemůže stát děti ani jejich rodiče přinutit. Kdo si test neudělá, nebude se moct účastnit prezenční výuky. Škola eviduje jeho absenci jako omluvenou, nemá však povinnost zajistit dítěti distanční výuku – je ovšem možné poskytnout přiměřenou formu podpory – zasláním pracovních listů a dalších materiálů na e-mail (na základě individuální domluvy).

  • Kdo se nemusí testovat?

Děti s negativním PCR testem nebo odborně provedeným antigenním testem, který absolvovali individuálně a jehož výsledek není starší než 48 hodin. Zároveň nemají žádné příznaky Covidu-19. Testovat se nemusejí ani děti, které nemoc prodělaly a od pozitivního PCR testu neuplynulo více než 90 dní. Musejí ale předložit potvrzení od lékaře nebo zprávu z laboratoře.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *